Ankh

DE ANKH

De ankh is een sleutel, die de vorm van het menselijk lichaam uitbeeldt, en daarmee de blauwdruk van een heel en gezond lichaam in zich draagt. Het geeft de verbinding tussen het stoffelijke van het kruis en het geestelijke van de cirkel. Het oog van de ankh stelt een hoofd voor, met daaronder horizontaal de armen en verticaal de benen. Het is een symmetrisch figuur, dat onder andere de kruislingse aansturing van de lichaamshelften door de twee hersenhelften uitbeeldt.    

Het woord ankh betekent leven of levenskracht en is een krachtig een instrument van heling. De ankh is een instrument om vanuit het hart lichtkracht over te brengen en te verspreiden. Net als een muziekinstrument kan het een trilling overbrengen. De ankh helpt om je middels mentale, emotionele, fysieke en spirituele heling op te tillen naar een hoger trillingsnivo.

De ankh is bekend uit Egypte maar gaat nog veel verder terug. De ankh is een sleutel die de verbinding legt tussen de helende krachten uit Egypte, Atlantis en Lemurië, maar ook met Achnaton, de dolfijnen en het planetaire rooster van de aarde. De ankh wordt beschouwd als het symbool van het eeuwige leven. Deze sleutel van het land van de Nijl is een bijzonder krachtig symbool, dat kan worden gebruikt om te helen en de verbinding te maken met onzichtbare dimensies. 

De ankh geeft levenskracht door en is een versterker van energie.